Ne hagyd el többé a cuccaidat, használj Connect Tag-et!

Folyton előfordul veled, hogy nem találod a kulcsodat, pénztárcádat, táskádat, vagy egyéb cuccodat? Netalántán szeretnéd tudni, merre jár a gyereked, kutyád, macskád, vagy épp a varangyos békád? Akkor jó hír számodra, hogy jön a Samsung -féle Connect Tag, mellyel nemcsak, hogy rendkívül egyszerűen meg tudod találni az elveszett cuccaidat, de sok egyéb hasznos funkciója is lesz.

Mi is az a Connect Tag pontosan?

Ez egy apró (4,2cm széles és 1,2 cm vastag), kis fogyasztású, széles hatótávolságot biztosító NB-IoT technológiát használó eszköz, melyet ráakaszthatsz táskára, kulcscsomóra, autókulcsra (így el is kerülheted, hogy másoltatnod kelljen) pénztárcára, vagy kutyára, macskára, és onnantól kezdve tudni fogod, hogy merre van, hol kereds. Képes megbirkózni mind az épületen belüli, valamint a kinti helymeghatározással is, Wifi vagy GPS alapján, ezen felül rendelkezik még gyorsulásmérővel és LED-del is. Plusz funkcióként beállítható az is, hogy figyelmeztessen akkor, ha túlságosan eltávolodnánk a kütyütől, így elkerülhető, hogy otthon hagyod azt, amire rárakod.

Rossz hír, hogy egyelőre a kütyü még sehol sem kapható, várhatóan 2018-ban fog valamikor forgalomba kerülni ismeretlen áron, és várhatóan Androidos rendszerekkel lesz csak kompatibilis, almás kompatibilitásról egyelőre nincs hír (ismerve a Samsungot erre nem is nagyon érdemes számolni).