Hogyan tervezzünk egyedi faldekorációt?

Napjainkban a dolgok rohamos tempóban fejlődnek, nincs ez máshogy a lakberendezés területén sem. Ma már számtalan olyan lakberendezési megoldás létezik, amelyek modernek, különlegesek és maximálisan feldobják a helyiségeket, épületeket, kívülről és belülről egyaránt. Például egy modern irodai környezetben a munkavállalók is szívesebben dolgoznak, ezáltal a feladataikat is hatékonyabban képesek ellátni. A trendi, színes dekoráció tehát igazoltan hozzájárul a jobb közérzet megteremtéséhez.

Egyedi dizájn elemek segítségével, például egyedi tapétával, falburkolattal és különleges textillel is megvalósulhat a térátalakítás, de az egész folyamat alapos tervezést igényel. Az effajta megoldásokkal mondhatni életre kelthetjük a tereket, falakat, de fontos, hogy maradjunk ízléses keretek között.

Nézzük hát, hogy a különféle lehetőségekből mit hozhatunk ki…

Az egyedi tapéta maximális eleganciát közvetít, a tervezők a klasszikus tapétát ötvözték azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a mai modern nyomtatási technológia nyújt. Háromdimenziós részletek is megvalósíthatóak, lehetnek optikai illúziók vagy akár természeti motívumok.

Nagy népszerűségnek örvendenek a vinyl falmatricák is, amelyek rendkívül sokoldalúak, nem mellesleg költséghatékonyság szempontjából  is kiválóak. A falmatricákkal funkcionális és művészi projektek egyaránt kivitelezhetőek. A falmatrica tisztítása is egyszerű, egyáltalán nem nehéz feladat. A falmatricákkal meglehetősen látványos minták jeleníthetőek meg.

Remek faldekoráció lehet még az egyedi vászon vagy textil, lényegében új kreatív lehetőségek tárházát nyitják meg. Színükben és mintázatukban bármilyenek lehetnek, képzeljük csak el, hogy az egyik falra ugyanolyan színű textil kerül felhelyezésre, mint, amilyen a függönyünk.

Ma már több vállalkozás is foglalkozik egyed faldekorációk gyártásával, fontos szempont, hogy megbízható céget válasszunk és a tervezés fázisában mondjuk el saját igényeinket is.