Milyen előnyei és hátrányai vannak az utángyártott nyomtatókellékeknek?

Ma már számtalan típusú nyomtató létezik, így nem könnyű megtalálni a legideálisabbat, éppen ezért célszerű a vásárlás előtt alaposan átgondolni, hogy pontosan mire és mennyit is fogjuk használni. Az is meghatározó, hogy milyen sűrűn lesz szükségünk színes nyomtatásra vagy fekete-fehérre. Legyen szó lézer-, illetve tintapatronos nyomtatóról, mind a két típushoz kaphatóak kiegészítésként kellékek. A tintasugaras nyomtatóhoz a festékpatront szükséges rendszeresen cserélni, a lézernyomtatóhoz pedig a tonert. Az eredeti taintapatronokat és tonereket a nyomtató gyártója gyártja,  hátrányuk, hogy meglehetősen drágán szerezhetőek be. Viszont ma már kaphatóak utángyártott verziók is, amelyeket sokan azért nem mernek megvenni, mert azt hiszik, hogy minőségben nem ugyanazt hozzák, mint az eredeti változataik, de ez ebben a formájában nem igaz. A kettő között csupán annyi a különbség, hogy az utángyártottat nem a nyomtató gyártója gyártja, hanem egy ettől független vállalkozás.

Az utángyártott tintapatronok tehát képesek hozni ugyanazt a minőséget, mint az eredeti társaik, sőt sokszor még tovább is használhatóak. A nyomtató gyártók viszont nem preferálják, ha a vevő az utángyártott mellett dönt, hiszen nekik az eredeti patronok és tonerek eladásából származik a bevételük jelentős része, így bekövetkezhet az, hogy nem vállalják el az adott nyomtató garanciális javítását, ha a készülék meghibásodik és utángyártott van benne.

Milyen előnyei vannak még az utángyártott termékeknek?

Azon kívül, hogy rengeteget spórolhatunk és silány minőségű végeredményt sem kapunk, az utángyártott tintapatront rövid idő alatt be is szerezhetjük. Az utángyártott termékeket általában összekeverik a felújított vagy feltöltött patronokkal, pedig a kettő teljesen más. Az utántöltött patron esetében már egy meglévő patront töltenek meg, ami kiürült, míg az utángyártott teljes mértékben új terméknek számít, ugyanis minden egyes részét új alapanyag alkotja.