Milyen kávéfőzőt vegyek?

A hétköznapi örömök bizony sokszor jelentenek kulcsot a boldogsághoz. Gondoljon csak bele micsoda örömöt okoz nap mint nap a mozgás, az outfitünk összeállítása, vagy épp egy finom, frissen őrölt fekete kávé. Ahhoz azonban, hogy mindig rendkívül finom kávét ihassunk, fontos, hogy legyen egy jó kávéfőzőnk is.

Mire figyelj, ha kávéfőzőt választasz?

Először is döntsd el azt, hogy milyen kávét szoktál leggyakrabban inni. Az egyes kávéfőző típusokat ugyanis meghatározott kávéital féleségek elkészítésére használják. Vagyis, nem mindegy, hogy te a könnyedebb törökös jellegyű, vagy a legújabb nyugati trendeknek megfelelő amerikai típusú, esetleg a klasszikus olasz eszpresszót szoktad rendszeresen elfogyasztani. Persze az is fontos, hogy milyen típusú kávéitalt szeretsz inni a reggeli rutinod után vagy épp közben. Rövid kávé, hosszú kávé, capuccino, latte machiato, vagy valami más az amelyiket szeretnéd néha otthon a rokonaiddal elfogyasztani és egy jót beszélgetni?

Most, hogy ezeket már tudod, nézzük meg a legismertebb kávéfőző típusokat…

Kezdjük az egyszerűbb kivitelezésűekkel. A jó öreg kotyogós kávéfőzővel. Tudod, amelyikkel már a nagyszüleink is tűzhelyen főzték a kávét, az amelyiket zaccosnak is neveztek, hiszen a forró víz áteresztésével készítette el a kávét. Ma már elektromos formában is kapható. Ezzel a kávéfőzővel gyengébb kávékat tudsz készíteni. Ha amerikai típusú kávét akarsz inni, akkor válaszd a filteres kávéfőző gépet. Ebben az esetben a teához hasonlóan az őrölt kávét tartalmazó filteren keresztül csepegő forró vízből készül el a kávéd.

Mind a két gép könnyen kezelhető és olcsó, ugyanakkor csak egyszerű kávékat főzhetsz velük.
Ha pedig az eszpresszó a kedvenced és szeretnél néha kávé ital különlegességet is fogyasztani, akkor egy komoly gépre lesz szükséged. Választhatod a kapszulás kávéfőzőt, vagy a karos és félautomata kávéfőzőt. Ezek drágább kategóriájú termékek, de szinte minden kávéital különlegességet elkészíthetsz velük.