Mire érdemes odafigyelni műszaki eszközök csomagolása esetén?

A háztartásokban rengeteg elektronikai eszköz található, amit sokan nem is tudatosítanak egészen addig, amíg el nem jön egy olyan nap, hogy költözni kell és azon kezdünk el agyalni, miként csomagoljuk be ezeket a dolgokat. A legfontosabb, hogy az egészet úgy csináljuk, hogy semmi se sérüljön a szállítás során.

Attól függetlenül, hogy a számítógépek és a játékkonzolok, valamint nyomtatók masszív műanyag tokkal rendelkeznek, amelyek védenek a sérülések ellen, még nagy figyelmet kell fordítani rájuk, ha például dobozba kerülnek. Akkor is lényeges odafigyelni arra, hogy miben adjuk fel az adott elektronikai eszközt, ha mondjuk eladásra került, senki se szeretne reklamációban részesülni azért, mert a fuvarozásnál sérülés keletkezett rajta, ami a helytelen csomagolásból származott Amennyiben az elektronikai cikkek nincsenek megfelelően becsomagolva, egy kis koccanás, ütközés is okozhat gondokat, kellemetlenségeket.

Nézzük hát, hogy pontosan mire is figyeljünk oda, amikor csomagoljuk őket…

Könnyű dolgunk van, ha megőriztük a termék eredeti csomagolását, ugyanis ezeket úgy tervezték, hogy kellően védjék az adott műszaki cikket. Ellenkező esetben olyan dobozt kerítsünk, ami elég nagy és kényelmesen elfér benne az elektronikai eszköz és a hozzá tartozó berendezések, kiegészítő kellékek. Kartondobozokból igyekezzünk vastagabb falúakat beszerezni vagy olyat, ami dupla fallal rendelkezik.

Ezen kívül az elektronikai eszközök becsomagolásához okvetlen szerezzünk be buborékfóliát, célszerű antisztatikus típusút választani, amivel tökéletesen ki lehet párnázni a dobozt. Puha csomagolópapírt is javasolt tenni az elektronikai eszközre, ezzel a por bejutását is meggátolhatjuk. A számítógép becsomagolását megelőzően mindenképp készítsünk biztonsági mentéseket a fontos adatokról, ez elővigyázatosság szempontjából meghatározó.