Optimalizálni szeretném a céges autóink fogyasztását

Senkinek nem jelent újdonságot elmondani, hogy a 2022-es év nagy változásokat hoz a magánemberek és a cégek életében egyaránt. A gazdasági változások sokak számára inkább negatív irányúak, az infláció, az árak növekedése sok cégvezetőt próbára tesz.

Az egyik fontos tényező a költséghatékonysági törekvésekben a céges autók fogyasztásának optimalizálása. Ez egyrészt az autóflotta modernizálásával érhető el, az újabb hajtásláncok, a hibrid technológia, a villanymotorok használata, a rekuperálás mind fontos szerepet játszhatnak az üzemanyag fogyasztás mérséklésében. A másik oldalról az üzemanyag beszerzésének költségeit kell csökkentenünk. Szerencsére erre is van kész technológia: a saját üzemanyagkút. Nem csak az az előnye van meg, hogy közvetlenül a telephelyen tudjuk tankolni a gépjárműveinket, hanem az adminisztráció és az ellenőrzés is nagyságrendekkel jobban megoldottá válik. Telepítünk egy tankolóautomatát, és szinte minden problémánk meg lesz oldva. A mi kezünkben az irányítás, pontosak az elszámolások, és a logisztika is egyszerűsödik.

Az üzemanyag fogyasztás csökkentésével nem csak a költségeinket optimalizálhatjuk, de tehetünk a fenntarthatóságért is. Kritikus fontosságúvá vált napjainkra, hogy ahol csak lehet változtassunk a pazarló magatartáson. A legolcsóbb az az energia, amit sosem használtunk fel.

A fosszilis energiahordozók még egy darabig biztosan részét fogják képezni a közlekedési energiamixnek, ezért egy magán benzinkút vagy gázolajkút telepítése egyértelműen befektetés, amely akár rövid időn belül is kitermelheti a bekerülési költséget, utána pedig többletbevételre tehet szert általa.