Világítás tervezés, világítás korszerűsítés

A LED-technológia jelenlegi fejlettségi szintjének köszönhetően az ilyen típusú világítótestek ma már kompromisszumok nélkül képesek helyettesíteni az úgynevezett hagyományos fényforrásokat.

A világítás tervezés egyik leglényegesebb kérdése, hogy mennyit lehet megtakarítani egy ilyen beruházással. Teljesen biztos, hogy ez a beruházás teljes mértékben megtérül, a kérdés csak az, hogy az adott világítási szokások mellett ez mennyi időt vesz igénybe és, hogy ez az időintervallum racionálisnak tekinthető-e?

A minőségi LED-es fényforrások élettartama rendkívül hosszú, és hasonlóképpen a legtöbb minőségi gyártó hosszú garanciális időszakot biztosít a termékekre. Fontos tudni, hogy a megtérülési idő erősen függ a napi világítási órák számától, nem mindegy ugyanis, hogy az üzemidő napi 12 óra vagy 1-2 óra.

A legújabb LED lámpatestek és LED fényforrások sokoldalúak és lehetővé teszik az innovatív LED technológiával működtetett energiatakarékos világítás alkalmazását, legyen az egy ipari csarnok világítás, esetleg irodaépület világítása vagy település közvilágítása.Tehát mondhatni minden felhasználó számára kifizetődő befektetésnek bizonyul, arról nem beszélve, hogy teljes mértékben környezetbarát megoldásról beszélünk.

Ott, ahol a világításból eredően magasak a karbantartási költségek vagy eleve problémákba ütközik a karbantartás, esetleg a meglévő világítás nem szabványos, okvetlen javasolt a világítást korszerűsíteni, lehetőleg ledes technológiára cserélni. Mindez raktárakban, gyártócsarnokokban, összeszerelő üzemekben és álmennyezetekben is kivitelezhető, ezáltal nem csak professzionális világításra tehetnek szert a vállalkozások, illetve háztartások, hanem innovatív, hosszú távú technológiára.

Mit foglal magába a folyamat?

A világítási rendszer korszerűsítése magában foglalhatja:

a lámpatestek cseréje energiatakarékos világításra – a korszerűsítés alapvető eleme, amely szinte azonnali előnyökkel jár. Ezen kívül, a folyamathoz tartozik az optimális lámpatestek telepítése, így nem lesz többé felesleges felfelé vagy oldalra történő világítás, ezáltal elkerülhető a fényszennyezés is. A kivitelezést követően lehetőségünk lesz a világításhoz köthető erőforrásokat optimálisan felhasználni.